Bildet viser Kaarina Kaikkonens verk Blue Route, Brighton festival 2013

 

Velkommen til utstillingsåpning.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Finsk-norsk kulturinstitutt FINNO og SALT samarbeider om en kunstinstallasjon med den finske kunstneren Kaarina Kaikkonen (født 1952), og inviterer herved til utstillingsåpning.

Kunstner Kaikkonen er kjent for sine monumentale installasjoner laget av gamle og brukte klær. Massive installasjoner av resirkulerte klær vekker assosiasjoner både til anonymitet og folkemengder, sier arrangøren, samtidig som hvert plagg har sin personlige og intime historie.

Menneskelig dimensjon
«Ved å skape et verk av brukte klær, bringer kunstneren en menneskelig dimensjon i installasjonen. Hvert klesplagg er et stykke fra et menneskets fortid. De brukte klærne refererer til temaene som menneskehet og identitet, som Kaikkonen ofte behandler i sine verk,» heter det fra arrangøren. De sier videre at Kaikkonens verk skaper assosiasjoner også til store sosiale fenomener og naturkatastrofer, men til tross for flertydigheten er det lett å nærme seg hennes verk.

Over hele verden
Kaikkonen er blant de mest kjente kunstnere i Finland og hun har fått internasjonal oppmerksomhet over hele verden med sine installasjoner. Kaikkonen har i de siste årene laget installasjoner blant annet i Chile, Storbritannia, Italia, USA, Belgia og Danmark. Installasjonen som stilles ut på SALT i Oslo består av rundt 1.200 brukte skjorter, samlet inn fra lokalbefolkning og UFF (U-landshjälp från Folk till Folk i Finland.)

Prosjektet gjennomføres i samarbeid med SALT, UFF i Finland og Finlands ambassade i Oslo. Installasjonen åpner 20. september klokken 16.00, og vises på SALT i om lag en måned. Adressen er Langkaia 1, Oslo. Du finner mer på www.salted.no