Styret i ungdomsorganisasjonen. Vi ser (fra venstre) Kaisa Nicolaysen Sundelin, Åsne Kummeneje Mellem og Evelyn Førstemann Nilsen. (Foto: Kvääninuoret)

 

Takknemlige for at Heidi Nilima Monsens minnefond er ment å komme kvensk ungdom til gode.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

I anledning innspurten av spleisen for å ordne i stand et minnefond etter journalist og kvenforkjemper Heidi Nilima Monsen, ønsker organisasjonen Kvääninuoret/Kvenungdommen å takke for at bruken av midlene er tiltenkt dem. Samtidig har de en oppfordring til venner av det kvenske arbeidet:

– Vi håper folk har mer å gi.

Kvääninuoret sier at det var med stor sorg de den 31. mai i år mottok meldingen om Heidi Nilima Monsens bortgang. Heidi døde etter lang tids kamp mot kreftsykdom.

Til inspirasjon

– Det kvenske samfunnet mistet ei fargerik, kreativ og innovativ vaimo, kvinne. Heidi var ei voimavaimo, ei styrkekvinne, og alle hennes krefter, talenter, visjoner og ideer har utfordret og inspirert oss. Hun var og er et viktig forbilde for kvensk ungdom, heter det fra kvenungdommen.

Samtidig sier de seg dypt rørt over at Heidis familie satte i gang arbeidet med å etablere et minnefond etter henne, til fordel for og tiltenkt kvensk ungdom.

Stolte kvener

– I mange sammenhenger kan vi som kvensk ungdom føle oss oversett og utelatt. Det å bli sett og forstått av Heidi, og å bli utvalgt som formål, styrker vår selvfølelse som stolte kvener og anerkjenner unges bidrag i kvenmiljøet. Med dette ønsker vi å takke for at minnefondet vil tilgodese kvensk ungdom, og med et bidrag fra oss ønsker vi dere lykke til i innspurten av spleisen og etableringen av minnefondet. En takk fra Kvääninuoret – kiitos!

Les gjerne også disse sakene:

Ruijan Radio: For Heidi – den kuleste kvenen i Kvenvik

Starter minnefond for Heidi