Kine Gran var med på den aller første kvenske poplåta i 2005. Nå har hun vært i studio igjen. (Foto: Heidi Nilima Monsen)

 

I 2005 var Kine Gran med på den aller første kvenske poplåten Kadonu loru. Nå har hun vært tilbake i studio. Denne gangen sammen med datteren Alma.

 

Heidi Nilima Monsen
Heidi@ruijan-kaiku.no

 

De fleste som har interesse for kvensk språk og kultur, og spesielt kvensk musikk, har vært borti poplåta Kadonu loru som ble gitt ut sammen med filmen om Karine og den forsvunne regla. Her sang ungjentene Karine og Kine en fengende sang basert på en gammel kvensk regle om ukedagene.

Har sunget lite

For kort tid siden var Kine tilbake i studio for å spille inn en sang til plateprosjektet «Elävät ja Elläimet».

– Jeg er veldig glad for at det nå kommer ny kvensk musikk, smiler Kine og røper at hun har sunget svært lite siden sist.

– Egentlig har det mest bare blitt til at jeg har sunget godnattasang til barna mine, sier hun.

Synger med datteren

Nå tar derimot Kine et slags comeback, og bidrar på det nye kvenske barneplateprosjektet sammen med datteren Alma på syv år. Sammen synger de sangen Karhut marssithaan.

– Jeg syns dette er et veldig flott prosjekt, og jeg er glad for at Alma fikk tilbud om å være med på dette. Da Anna-Kaisa spurte om jeg ville være med å synge sammen med Alma, tenkte jeg at dette ville være en fin ting vi kunne gjøre sammen, sier hun.

Hun kan fortelle at Alma var en av de første barna som ble med på språkreiret.

– For meg har det vært viktig at hun skal få lov til å være med på både språkreir og dette musikkprosjektet, sier den engasjerte moren.

– Veldig gøy

Anna-Kaisa Räisänen er svært glad for å ha fått Kine med på laget.

– Hun er jo den aller første kvenske popstjernen, så det er veldig gøy at hun ville bli med, smiler initiativtakeren.

 

Husker du Kadonu loru? Her er et tilbakeblikk (Fra SiivetFilms på Youtube):