Sveriges nordligste riksspillemenn; Daniel Wikslund og Fredrik Isaksson, som kommer med bandet Tuli Palo til Paaskiviikko

Sveriges nordligste riksspillemenn; Daniel Wikslund og Fredrik Isaksson, som kommer med bandet Tuli Palo til Paaskiviikko

Daniel Wikslund og Fredrik Isaksson, også kjent som Sveriges nordligste riksspillemenn,  kommer med bandet Tuli Palo til Paaskiviikko.

– Fredag 12. juni kl. 22.00 spiller Tuli Palo på Bios i Nordreisa – og vi gleder oss, forteller daglig leder i Halti Kvenkultursenter Pål Vegard Eriksen.

I en pressemelding fra Halti Kvenkultursenter presenteres tornedalsmusikerne på følgende vis: «Daniel Wikslund sovnet som gutt med et atlas i sengen og våknet i 2011 som riksspillemann på Norrbottenlåter. Nå er fela hans beste venn og billett ut i den vide verden, selv om han trives best hjemme i Tjautjasjaur. Mellom dyrket mark og tundra, lykke og lengsel. Fredrik Isaksson sovnet som gutt med trekkspillet i sengen og våknet i 2013 som riksspillemann på Norrbottenlåter. En trekkspilldemon og tradisjonstro innovatør i Autio. Blant elger, reinsdyr og jakthunder. Kjøttsuppe på komfyren, og hva mer trenger man? Sammen med bandet, Tuli Palo, løfter de fram i scenelyset de som har kjempet mot den tunge snøen og drukket av det klare vannet før oss. De som spilte og sang, ga oss sangene og holdt gløden i livet i folket nord for polarsirkelen. De er Sveriges nordligste riksspillemenn! Tulipalo blander gammelt og nyskrevet musikk. De gir den gamle folkemusikken et nytt uttrykk og gir en pulserende rytme og vekker liv i tradisjonen.»
Bandet er forøvrig plateaktuell med «Tuli Palo» (ilden brenner), som ble sluppet under Gällivare marknad 14. mars. I tillegg deltar de i p4 Norrbottens delfinale i musikkonkurransen «Svensktoppen neste 2015».
Årest Paaskivikko arrangeres 8.-14. juni, og til nå er det bare deler av Paaskiviikkoprogrammet som er sluppet.
Blant annet er det kjent at det skal det arrangeres slektsforskningskurs i Lyngen 9.-11. juni og kvenskkurs i Kvænangsbotn 8.-10. juni. Lørdag 13. juni blir ting å foregå på det nye Haltibygget på Storslett.