Under fjorårets språkleir samlet Inger Birkelund deltakerne til fortellerstund inne i Falkeredet som er det nyeste bygget på Ovi Raishiin.
(Foto: Pål Vegard Eriksen)

 

Både familier og enkeltpersoner inviteres til den populære språkleiren i Sappi.

 

Heidi Nilima Monsen
heidi@ruijan-kaiku.no

 

Også i år inviterer Halti kvenkultursenter barn, familier og enkeltpersoner til kvensk språk- og kulturleir. Det hele skjer på Reisa Friluftssenter i Sappi/Sappen i Nord-Troms den 3.-5. mai.

– Det legges opp til ulike språk- og kulturaktiviteter i løpet av helga, men også tid til fri lek og sosialt samvær, sier Tove Raappana Reibo og sier at et detaljert program kommer etter hvert.

En ting er likevel klart; noe av opplegget foregår utendørs.

– Deltakerne bes ha med varme klær til uteaktiviteter, og gjerne ski hvis det er forhold for det, sier Reibo som i disse dager tar i mot påmeldinger.

– Påmeldingsfristen er 17. april, og vi har allerede fått inn rundt 20 påmeldte. Men vi har plass til minst dobbelt så mange, sier Reibo, og røper at noen reiser svært langt for å få med seg den populære leiren.

–I tillegg til på meldte fra Nord-Troms og Alta, kommer det noen helt fra Luleå. Det er veldig artig at de vil reise så langt, synes hun.

I utgangspunktet var dette tenkt å være en ren familieleir, men arrangøren har nå åpnet opp for at alle som er interessert i kvensk språk og kultur kan være med.

– Hovedtyngden av de som kommer er nok barnefamilier, men det kommer også noen besteforeldre, forteller hun.