Nyt Kväänin virsihäfti oon valmis. Nå er det kvenske salmeheftet ferdig. (Kuva: Steinar Sneås Skauge)

 

Nord-Hålogaland bispedømmeråd inviterer til en enkel markering av at salmeheftet nå er klart.

 

Pål Vegard Eriksen
pal@ruijan-kaiku.no

 

Lørdag 11. juni er det klart for lansering av Kväänin virsihäfti – Kvensk salmehefte. Arrangementet finner sted i Vadsø kirke fra kl. 13:00. Det går fram av et skriv fra Nord-Hålogaland bispedømmeråd/Pohjais-Hålogalandin pispaseura.

Les også: Nå kommer salmeheftet

«Lanseringen av kvensk salmehefte er en stor hendelse for kvensk kirkeliv og Den norske kirke, og vi gleder oss til å markere dette i Vadsø kirke», melder bispedømmerådet.

På lanseringen vil biskop Olav Øygard og nestleder i Nord-Hålogaland bispedømmeråd Elin Sabbasen tale, mens Vadsø kirkekor vil synge for og med de fremmøtte.

«Dette vil være en enkel markering av at salmeheftet nå er klart og vi vil ha med oss en del hefter som kan kjøpes i kirken», heter det av skrivet.

Videre framgår det av skrivet at det har vært vanskelig å planlegge lansering på grunn av usikkerhetene med tanke på når det fysiske salmeheftet ble klart, og at mange de gjerne ville hatt med seg ikke har mulighet til å delta denne dagen.

Kolliderer med Paaskiviikko

Arrangementet finner sted samtidig med at en rekke kvenske arrangementer pågår i Nord-Troms i forbindelse med Paaskiviikko. Kirkefagsjef hos Nord-Hålogaland bispedømmeråd, Steinar Sneås Skauge, synes det er leit at arrangementene kolliderer, og forklarer det slik:

– Vi er klar over kollisjonen med Paaskiviikko, og synes det er leit. Likevel valgte vi å legge markeringen til denne dagen. Dette skyldes et stort ønske om å kunne få heftet ut til bruk i menigheter og hjem, og når heftet nå endelig var på plass vil vi ikke vente til over sommeren med en lansering, sier Skauge i en kommentar til Ruijan Kaiku.

–  Kalenderen er svært tett nå, men denne dagen var hadde biskopen ledig og var på Varangerhalvøva i forbindelse med bispevisitas i Vardø den uken. Dagen blinket seg derfor ut som en mulighet for å få lansert salmeheftet i Vadsø før sommeren. Og da valgte vi å gå for denne løsningen, selv om det er en uheldig kollisjon med arrangementene i Nord-Troms.