Forestillingen Rallar og bus skildret gruvelivet i Nord-Troms. KUVAT HEIDI NILIMA MONSEN

Forestillingen Rallar og bus skildret gruvelivet i Nord-Troms. Nå skal forestillingen ut på turne. KUVA HEIDI NILIMA MONSEN

.

I juni hadde Nord-Troms museums musikkforestilling Rallar og bus urpremiere i fullsatt sal på Halti i Nordreisa kommune. Neste uke får de øvrige kommunene i Nord-Troms besøk av forestillingen.

Først ute er Burfjord og Flerbrukshuset 15. august, deretter følger Solhov på Lyngseidet tirsdag 16. august, Flerbrukshallen på Hatteng onsdag 17. august før den stopper innom kulturhuset på Skjervøy torsdag 18. august. Turnéen avsluttes med en uteforestilling i det spektakulære gruveområdet som inspirerte fortellinga – Ankerlia i Kåfjord kommune.

Rallar og Bus er inspirert av perioden da gruveindustrien kom til Nord-Troms for vel 100 år siden. Manus er utviklet av Inger Birkelund, Lise Brekmoe, Øystein Fredriksen og Daniel Wikslund.

Gjennom opplevelsene til Rallar Persson (Daniel Wikslund), Kellarin-Alffi (Øystein Fredriksen) og skribenten (Inger Birkelund) får vi et innblikk i livet i gruvene -på godt og vondt. Gjennom hele forestillingen er det sang og musikk, både nyere sanger og tradisjonell musikk på norsk, kvensk og svensk. Med på forestillingen er Rallarkoret som er satt sammen i anledning forestillingen.

– Vi håper folk fra Nord-Troms og regionene rundt har anledning til å ta turen til en av de oppsatte forestillingene. Dette er en produksjon som Nord-Troms museum er svært stolt av, og som i tillegg til flotte musikalske opplevelser gir kunnskap om en svært viktig epoke i vår historie som har satt sine spor i både folk og landskap frem til i dag, sier Lise Brekmoe ved Nord-Troms Museum.

 

Les mer om forestillinger her: Skildrer livet i gruvene