Varanger museum søker kunstnere med tilknytning til Nord-Norge.

Også i sommer vil Varanger museum, avdeling Vadsø, ha kunstutstillinger på Kjeldsenbruket på Ekkerøy utenfor Vadsø.

– Utstillerene må være fra eller ha tilknytning til Nord-Norge gjennom prosjekt eller tematikk. Museet ønsker spesielt at unge, nyutdannede kunstnere søker, opplyser Monica Milch Gebhardt ved Vadsø museum – Ruija kvenmuseum.

Kunsten må leveres på utstillingsstedet og monteres før åpninga. Kunstneren må også være tilstede på åpningen og organisere eventuelle salg i utstillingsperioden.

Historiske omgivelser

Kjeldsenbruket ligger på Ekkerøy, 12 km øst for Vadsø, og er et av få fiskebruk som stod igjen i Finnmark etter andre verdenskrig. Fiskebruket består av kai, pakkhus, trandamperi, egnebuer og sløyeskur. En egnebu fungerte en periode som rekefabrikk og en butikkbrakke fra 1946 med boligdel og lagerrom brukes i dag til kafé og utstillingsrom. Kjeldsenbruket holder åpent for besøkende i sommermånedene med kafé i den gamle butikken og utstillinger.

I fjor stilte Susanne Hætta (fotografi), Evy Kleveland (akvarell) og Marian De Graf (tangkunst) ut i de historiske omgivelsene.

Utstillingslokaler

Det er to utstillingsrom i bygget. Et i første etasje på 116 kvm og et i andre etasje som er noe større, men et loftsrom. Varanger Museum ønsker derfor to utstillere. Utstiller må være klar over at lokalet er enkelt med uisolerte vegger, utstillingen må derfor tåle variasjoner i temperatur.

Utstillingsperioden er ca. 20. juni–12. august. Museet stiller med organisering og markedsføring av utstillingsåpningen og kan bistå med hjelp til opphenging og retur. I tillegg vil museet sørge for forsikring i utstillingsperioden og ved retur.

Søknad må sendes til vadso@varangermuseum.no innen 1. mars 2018 og Monica Milch Gebhardt svarer gjerne på spørsmål.