Hilde Anita Nyvoll ble nye leder for styret. (Foto: Halti kvenkultursenter IKS)

 

Flere endringer i styresammensetningen i Halti kvenkultursenter IKS.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Representantskapet i Halti kvenkultursenter IKS har gjort endringer i selskapets styresammensetning. Hilde Anita Nyvoll og Lisa Vangen er valgt inn som nye styremedlemmer i Halti kvenkultursenter, der Nyvoll også tiltrer ledervervet.

Nyvoll og Vangen kommer inn for henholdsvis Ann-Kristin Thorheim og Jarle Myrhaug, heter det i ei pressemelding fra Halti kvenkultursenter IKS. Thorheim og Myrhaug har sittet i styret fra høsten 2014.

Vara til Stortinget

– Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med Halti kvenkultursenter, bli kjent med resten av styret og komme i gang med arbeidet, sier den nye styrelederen.

Halti kvenkultursenter er en spennende og viktig institusjon som skal bidra til å synliggjøre kvensk kultur i regionen, sier Nyvoll, som til daglig arbeider som prosjektleder i Halti næringshage AS. Hun er utdannet IT-konsulent fra Høgskolen i Finnmark samt fra Unitec Auckland på New Zealand. Nyvoll er også tidligere vararepresentant på Stortinget, tidligere sametingsrepresentant og har siden 2007 vært kommunestyrerepresentant i Nordreisa.

Unikt for regionen

– Som et resultat av tre stammers møte, hvis man kan si det slik, så er det viktig for meg å bli kjent med våre forfedres kultur og historie, og at dette blir videreformidlet til våre barn og besøkende.

– Identiteten vår har blitt formet av kulturmangfoldet som har smeltet sammen i løpet av mange generasjoner av kvener, samer og nordmenn. Det er helt unikt for regionen og det skal vi være stolte av, sier Nyvoll.

For en oversikt over resten av styret, les mer her: Halti kvenkultursenter\