Ruijan Kaiku-kruset kan du kun få tak i ved å delta i Ruijan Radios konkurranse. Så dette er eksklusivt!
(Foto: Heidi Nilima Monsen)

 

Gjør som Heidi og dra på dette eksklusive kven-kruset du også.

 

Har du alltid drømt om å dra på et eksklusivt krus? Kanskje til og med på et kven-krus slik Heidi gjør i videoen under her? Ved å delta i Ruijan Radios konkurranse så har du muligheten til å vinne nettopp det eksklusive Ruijan Kaiku-kruset. I tillegg til at du kan feste en hyssing på kruset og dra rundt på det, så passer det utmerket til å fylle med valgfri væske, for eksempel kaffe eller te, og drikke av det. Kruset kan også pryde arbeidsbordet som pennholder. Mange bruksområder her altså.

Denne uken spør Ruijan Radio følgende: Hva heter den kvensk/norskfinske avisa? (Hint droppes i løpet av radiosendinga, så her er det bare å følge med på RUIJAN RADIO)

Vet du svaret så kan du sende det på en sms til 2399. Husk å starte meldinga med AP RA (AP *mellomrom* RA). Du må også skrive navnet ditt i sms’en + svaret i konkurransen (eksempel: AP RA kvenkonkurransesvar, hilsen Kven Kvenesen, Kvenveien 1, 1234 Kvenstad). Du kan også sende svaret på epost til heidi@ruijan-kaiku.no, skrive svaret i kommentarfeltet vårt på Facebook eller rope det ut hvis du møter Heidi på gata.

Ellers i denne ukas sending får høre om et elvebåtbyggeprosjekt i Porsanger. I tillegg blir det faste spalter som Kvensk fra barnemunn, vits på kvensk, The Kveeni Girl Gang og hjemmelekse til Martin. Denne gangen blir det fokus på spørreordet «hvem», «kuka», som i setningen «kuka sie olet?» -hvem er du?

Selvsagt blir det også litt musikk, blant annet Saunapolska fra Tornedalen, «We roll» som er en ny låt fra Nordreisa-artisten Ágy, samt noe finsk pop.

Ruijan Radio sendes på Radio Altas sendeflate (FM 106,9 i Altaområdet, DAB+ og nettradio lyd.radioalta.no) torsdager klokken 12, med reprise fredag klokken 12. I tillegg kan du når som helst laste ned sendinga som podcast.

Eller høre sendingen her og nå: RUIJAN RADIO