Troms fylkeskommune ved spesialrådgiver Lene Hansen åpnet Kvenseminaret 2024. (Kuva: Pål Vegard Eriksen)

 

Troms fylkeskommune arrangerer Kvenseminaret for åttende gang, og for første gang i Nord-Troms. Denne gang i anledning Paaskiviikko.

 

Pål Vegard Eriksen
pal@ruijan-kaiku.no

 

Om lag 100 personer har i dag tidlig inntatt Halti kulturscene og Kvenseminaret 2024, som Troms fylkeskommune arrangerer for 8. gang.

Det er første gang det årlige seminaret er lagt til Nordreisa, og til Nord-Troms, og årets utgave arrangeres i samarbeid med Halti kvenkultursenter IKS.

Det er neppe tilfeldig at den pågår samtidig som årets Paaskiviikko pågår.


Ordfører i Nordreisa kommune og dagens konferansier, Hilde Anita Nyvoll, ønsket velkommen. (Kuva: Pål Vegard Eriksen)

Skibotn-duoen Holmen & Mattila har hatt en egen «turné» under Paaskiviikko denne uka, med opptredner i både Olmavankka/Manndalen, Yykeänperä/Skibotn og Yykeänmuotka/Lyngseidet, i tillegg til å spille i gang dagens seminar på Hansinkenttä/Storslett.

Spesialrådgiver ved etat for Plan og kultur i Troms fylkeskommune, Lene Hansen, åpnet så seminaret fra arrangørhold. Deretter ønsket ordfører Hilde Anita Nyvoll i Nordreisa kommune, som også er dagens konferansier, alle varmt velkommen til Nordreisa.

Tony Mattila og Olga Lise Holmen i duoen Holmen & Mattila åpnet ballet med musikalsk innslag fra plata «Kuule» som de slapp på Kvenfolkets dag. (Kuva: Pål Vegard Eriksen)

Ruijan Kaiku kommer tilbake med mer fra Kvenseminaret 2024.