Landslagstrener Daimi Akin, europamester Kristin Vollstad, sammen med Angel Ruiz og Mette Solli fra trenerteamet. (Foto: kickboxerlandslaget)

 

Europamester for andre gang og markerte bragden «i kjent stil» med kvenflagget.

 

Pål Vegard Eriksen
pal@ruijan-kaiku.no

 

Det er Framtid i nord som først meldte om seieren.

Fredag morgen trakk Kristin Vollstad (31) fra Raisi/Nordreisa det lengste strået EM-finalen i kickboxing mot polske Paulina Saczuk. Hun kan dermed kalle seg europamester for andre gang.

I likhet med markeringen av VM-sølvet i 2019, var ikke det kvenske flagget langt unna denne gangen heller. Da dommeren erklærte vinneren, strakk hun det norske og kvenske flagget i været.

Les også: Jublet med kvenflagget for VM-sølv

– Jeg er stolt av mine kvenske røtter, og jeg synes det er fint å kunne vise fram min tilhørighet. Da jeg nylig fikk det kvenske flagget i gave fra mamma, var det naturlig at det skulle bli med til VM, uttalte hun til Ruijan Kaiku i 2019.


Rykende fersk europamester Kristin Vollstad med norsk og kvensk flagg i været. (Foto: kickboxerlandslaget)

Stolt mamma

Ruijan Kaiku har snakket med Kristins mor, Gro Pedersen, i anledning det rykende ferske EM-gullet. Hun sier hun var ekstra imponert over datterens bragd denne gangen.

– Jeg er ekstra imponert, fordi hun er seriøs student ved siden av dette. Det siste halve året har vært beintøffe tak og hardt arbeid med eksamner og praksis, dette ved siden av trenergjerning og sin egen oppladning til EM. Dette har på ingen måter vært gratis, så jeg er ekstra stolt i dag, sier Pedersen.

Opptur

Ovenfor Framtid i nord betegner landslagssjef Aun Andresen finalen som «strålende» fra Kristins side.

– Hun viste meget god teknisk og taktisk figting. Hun har en ro og et overblikk som viser hvilken god utøver hun er. Dette var en stor opptur for både Kristin og det norske laget, sier han til Framtid i nord.

Forrige EM-gull for Vollstad kom i 2016, hvorpå hun året etter i 2017 ble verdensmester, ifølge hennes egen instagramprofil.