Bjørnar Seppola fra Kvenlandsforbundet ønsker musikere og publikum velkommen til det første musikktreffet i Hottigården. Utover kvelden vil det bli både tradisjonell folkemusikk, workshops og sosial sammenkomst.
Foto: Jan Arild Hansen, Folkebladet.

 

– I år er det allerede så mange påmeldte at det blir det spilling på to scener, Hottigården og Kafé Ruija, skriver leder i Kvenlandsforbundet Bjørnar Seppola, og oppfordrer de som spiller et instrument å melde seg på. Foreninga hjelper til med reisestøtte og overnatting til de som bidrar på scenene så langt som pengene rekker.

Kvensk folkemusikk

– Den etniske musikken, folkemusikken til kvener og finner i Norge er en tradisjon vi har felles med Tornedalen, Nord- og Øst-Finland, Karelen, Ingermannland og deler av Estland. I Norge var denne tradisjonen, som var vanlig for 50–60 år siden i fare for å forsvinne helt. Dette musikktreffet er et forsøk på å få den på banen igjen, forteller Seppola.

Det er 3 året arrangementet går av stabelen og det er Skibotn kven- og finneforening i samarbeid med Kvenlandsforbundet som er arrangør.

Målsetningen er å gi utøvere av kvenskfinsk folkemusikk en arena hvor de kan samles, utveksle erfaringer, ideer og melodier for egen inspirasjon og utvikling. Samtidig er det et tilbud til publikum om å bli kjent med denne musikken.

Allsang, kaffebål og god stemning

– Om du har lyst å komme og høre, så legg turen innom Skibotn, Hottigården og Kafé Ruija den helga. Du er hjertelig velkommen, oppfordrer arrangørene og lokker med allsang, kaffebål og god stemning.

Åpninga skjer 9. juni klokken 12 og det er fri adgang for publikum.

 

Foto og redigering: Jan Arild Hansen, Folkebladet.