Pia Lane fra Sannhets- og forsoningskommisjonen skal møte ungdommen i slutten av februar. (Foto: Heidi Nilima Monsen)

 

Sannhetskommisjonen besøker Kvenungdommens årsmøte.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

For ei drøy uke siden gikk påmeldingsfristen ut for å delta på vuosimöötti, årsmøtet til Kveeninuoret, Kvenungdommen. Til årsmøtet vil også Sannhets- og forsoningskommisjonen innfinne seg. Det er kommisjonsmedlem Pia Lane som etter planen skal dukke opp, hun skal holde et innlegg på lørdagen i et årsmøte som går av stabelen i Tromsø helgen 28. februar til 1. mars.

«Pia Lane skal informere Kveeninuoret om kommisjonens arbeid og lede en samtale tilpasset ungdoms perspektiv,» kan vi lese av kommisjonens kalender.

På møtet skal naturligvis også de mer ordinære årsmøtesakene opp til drøfting, det skal blant annet velges ny leder og styremedlemmer for perioden 2020 til 2021, melder Kvenungdommen på sin facebookside. Der kan vi også lese at dersom du ikke kan delta på årsmøtet, men likevel ønsker å sitte i styret, så kan du sende melding og på det viset bli med i valget.

Vi tar med at Kveeninuoret opplyser å arbeide med å «skape møteplasser for kvensk ungdom og å styrke en kvensk ungdomsidentitet og kultur. Styret tar vare på at Kveeninuoret fortsetter å fremme unges interesser på ulike nivåer for å utvikle eget språk, kultur og samfunn.»