Elling Vatne er leder av Kåfjord kvenforening/Kaivuonon kveeniseura. (Foto: Pål Vegard Eriksen)

 

Kjører på med prosjektet «Styrking av kvensk identitet i Kåfjord,» først ute er et 12-timers begynnerkurs i kvensk.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Kåfjord kvenforening/Kaivuonon kveeniseura er i gang med et prosjekt som har til hensikt å styrke kvensk identitet i hjemkommunen, dette med støtte fra Troms og Finnmark fylkeskommune. Som en del av prosjektet valgte de å arrangere et helgekurs i kvensk for nybegynnere, dette i samarbeid med Halti kvenkultursenter IKS, står det å lese på foreningens facebookarrangement.

Leder i Kåfjord kvenforening, Elling Vatne, sier seg godt fornøyd med antall deltakere.

Verdt å merke seg

– Vi hadde 15 plasser og har fått 14 påmeldte, så det er vi fornøyd med. Det er et høvelig antall for denne type kurs, sier Vatne til Ruijan Kaiku.

Kurset, som opprinnelig skulle avholdes i november 2020, finner den sted førstkommende helg, 11. til 13. februar i Talosvankka/Olderdalen. Påmeldingsfristen gikk riktig nok ut den 6. februar, det som er verdt å merke seg, er som vi forstår den gode interessen for kurs i kvensk, samt identitets-prosjektet som sådan.

Fint å bo i nærheten av Kåfjord utover våren og sommeren. Den lokale kvenforeningen har nemlig mye spennende på gang. (Foto: Pål Vegard Eriksen)

Til kurset er det lagt opp til fire økter, hver på tre timer. En økt på fredag og to på lørdag, med matservering mellom øktene. Og til slutt en økt på søndag. Katriina Pedersen fra Kvænangen språksenter er hyret inn som kursholder.

Travel vår

Vatne kan også melde at det skjer mye annet i regi av Kåfjord kvenforening framover.

– På Kvenfolkets dag den 16. mars får vi besøk av Alf E. Hansen som skal holde foredraget «Kvenske kulturminner – er de noe verdt?». Den 29. april arrangerer vi et historiebasert seminar, da får vi besøk av historikerne Harald Lindbach og Siw Rasmussen.

– I juni arrangerer vi et lite slektsforskingsseminar og da kommer Laila Lanes og Bente Nordhagen. Dato for dette er foreløpig ikke fastsatt, avslutter Vatne.