Beate Adolfsen er ny leder for Norske kvener Ytre Oslofjord. (Foto: Maureen Bjerkan Olsen)

 

Kvenene i Ytre Oslofjord har valgt seg ny leder.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

«Hun lover at året som ligger foran oss blir like spennende som det som ligger bak oss», heter det i ei fersk pressemelding fra Norske kvener Ytre Oslofjord. Det er Beate Adolfsen som lover å holde tempoet oppe, etter et årsmøte hvor hun ble valgt til ny leder for den energiske foreningen.

– Vi skal ha aktiviteter som er spennende og varierte. I mars har vi hengt oss på et nytt prosjekt om kvensk litteratur og identitet, en studiesirkel som skal pågå utover våren, sier Beate Adolfsen i sakens anledning. Den nye lederen er opprinnelig fra Kierua/Skjervøy.

Språket

– Videre ser det ut til at vi kan få til både en hyggelig sammenkomst for medlemmer på Kvenfolkets dag, samtidig som vi stiller opp på en markering i Holmestrand sammen med byens ordfører. En ting vi vil ha større fokus på i år enn vi fikk til i fjor, er det kvenske språket. Der ligger det an til en flott markering i slutten av april, men det må vi heller få lov til å komme tilbake til, sier nyvalgt leder.

Etter oppstarten har foreningen så langt rukket å ha bare en leder, Unni Elisabeth Huru, som på senhøsten i fjor signaliserte overfor Ruijan Kaiku at hun ønsket å gi ledervervet videre i det kommende valget. Et valg som for øvrig fant sted på årsmøtet i forrige uke.

Medlemmene

«De første arrangementene er under planlegging, og arbeidsgrupper en nedsatt for å jobbe med disse», melder foreningen, de lover altså spennende og varierte aktiviteter utover våren. Helt fra starten har lokalforeningen rettet mye oppmerksomhet på medlemmer og medlemsrekruttering, noe de lover å fortsette med.

Vi tar med at Beate Adolfsen får med seg Knut H Arnesen som nestleder i det nye styret. Herulf Johansen, Bente Samuelsen og Alexandra Arnesen blir styremedlemmer. De melder samtidig at Bente Samuelsen er en viktig bærer av det kvenske språket, og at Alexandra Arnesen tar med seg et ungt sinn inn i teamet. Jan Daleng og Unni Huru er varamedlemmer.