Ingen kvalifiserte søkere til meänkieli-doktoratet ved universitetet i Umeå. (Foto: Mikael Lundegren, Umeå Universitet)

 

Søknadsfristen til doktorgradstilling i pedagogisk arbeid og språkdidaktikk tilknyttet meänkieli ble forlenget fordi det ikke var kvalifiserte søkere.

 

– Kvalifikasjonskravene er vanskelige, sier Ingela Valfridsson, koordinator for minoritetsspråk ved Institutt for språkstudier ved Umeå universitet. For eksempel oppfyller de med eldre lærerutdanning ikke kravene. Dette melder STR-T på sine nettsider.

Denne doktorgraden er den første i sitt slag i Sverige som har fokus på meänkieli. I flere uker er tjenesten blitt annonsert på Umeå universitets hjemmeside og delt i forskjellige sosiale kanaler. Imidlertid hadde ingen personer med rett kompetanse søkt på stillingen da søknadsfristen nærmet seg slutt. Derfor ble søknadsperioden forlenget til 15. mai.

En forskerutdanning består av 4 års heltidsstudier, og en ansettes som doktorgradsstudent i første omgang for ett år. Dersom studiene gjennomføres etter planen, forlenges ansettelsen opp til de tilsvarende fire årene på heltid. Resultatet av forskningsprosjektet «vil bidra til utvikling av Meänkieli-undervisning i det svenske utdanningssystemet», heter det i kunngjøringen.