Om få dager må Anne Margaret Nilsen og Trygve Beddari se framover mot nye musikalske oppdrag; forestillingen om Havfruas perler er nemlig inne i sin siste turnéuke. (Foto: Arne Hauge)

 

Avrunder turneen i Porsanger og Alta.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

I drøyt 4 måneder har den har gått sin seiersgang i Finnmark og Nord-Troms, den kvenske danseforestillingen «Merenneidon helmet – Havfruas perler.»

Turneen startet 31. mai i år på Kvænangen kulturhus, og har siden vært et populært innslag i den kvenske festivalsommeren, foruten en rekke opptredener ved omsorgssentre og sykehjem, skoler og barnehager, museer og kulturhus. Rundt et 20-talls forestillinger har det samlet blitt, og tirsdag 15. oktober avrundes turneen, med forestillinger for så vel barnehagebarn som eldre, samt dagen før 2 forestillinger myntet på skolen.

Men også inneværende uke bød på møte med havfrua og draugen og magiske ting både under og over vann. Onsdag 9. oktober var det i henhold til planen forestillinger for barnehage og småskolen i Lakselv, samt fredag 11. oktober tilsvarende for eldre.

Bak stykket står danser og koreograf Astrid Serine Hoel, som satte i stand eventyrforestillingen sammen med skuespiller og musiker Anne Margaret Nilsen og musiker Trygve Beddari. Samtlige har kvenske røtter fra Finnmark, og Merenneidon helmet bygger da også på kvenskfinske eventyr, sagn og myter. Den primære målgruppen er barn, men som turneplanen har vist, også våre eldre har vært et yndet publikum for den kvenske trioen.