Hvis du bor i Tromsø, har du nå muligheten til å delta på innspillsmøte om kvensk kultur sin framtid i kommunen. (Illustrasjonsfoto: Arne Hauge)

 

I morgen har du mulighet å sette rammene for ny kulturplan i Tromsø kommune.

 

Tale Igeland Eilertsen
tale@ruijan-kaiku.no

Tromsø kommune går sammen med Kvenforeninga og arrangerer en Kulturdialog med inngangsspørsmålet: «Hvordan kan Tromsø bedre legge til rette for at kvensk kultur får utvikle seg fritt?»

«På møtet settes rammene for en ny kulturplan,- en plan som skal vare i 8 år. Det er derfor viktig at du møter for å vise at det kvenske betyr noe» skriver Tromsø Kvenforening på deres Facebooksider og oppfordrer folket av Tromsø kommune til å delta på møtet.

Dette møtet finner sted i morgen, torsdag 31. august klokken 18:00 på bankhjørnet i Rødbanken. Arrangementet finner du her: Kulturdialog: Kvensk

Arrangementet skjer i forbindelse med Kulturplan 2024 – 2031 med innspillsmøter om 15 ulike temaer, en møteserie kommunen kaller Kulturdialog. Alle i Tromsø kommune er invitert til å delta på alle de kommende åpne møtene.

De kommende møtene vil blant annet ta for seg temaene samisk, inkludering, kulturarv, demokratikultur og mer. Om du ønsker å levere innspill til kulturplanen så er dette mulig på nett ved å følge denne lenken: Innspill til ny kommunedelplan for kultur