Sofie Kampen er prosjektleder for Kvenungdommens «Käytä kieltä». (Foto: Arne Hauge)

 

Hvilke hverdagsord blir påskjønnet med sitt eget klistremerke på kvensk?

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Kvääninouret – Kvenungdommen har et pågående språkprosjekt under navnet Käytä kieltä – bruk språket. Den 11. juli tas prosjektet et steg videre, framgår det av ei pressemelding fra den kvenske ungdommen.

«Torsdag denne uken skal vi møtes i arbeidsgruppa for å utforme språkpakken som skal utgis senere i år», heter det fra prosjektleder Sofie Kampen.

Hun opplyser at det er tale om en språklæringspakke som inneholder klistrelapper for å kvensk-merke ting man har i huset. Dette for å bedre lære seg hverdagsord som dør, gaffel og speil.

«I språklæringspakken blir det også en kalender på kvensk. Sammen med Kvensk institutt får vi oversatt merkedager som er viktig for oss, og vi får nye flotte illustrasjoner», meldes det altså fra Kvääninuoret.

Vi tar med at prosjektet deres er støttet av Kulturrådet og SNN, og til sist denne oppfordringen til Kvääninuorets egne rekker:

«Om noen medlemmer i Kvenungdommen har innspill til hvilke ord som er vektige for dem å lære, eller andre innspill, så kan de kontakte oss gjennom Kvenungdommens egen Instagram», sier Kampen.