Leder i Tromsø kvenforening, Bernt Isaksen, var med i kvenforbundets delegasjon som møtte Høyres talsperson for nasjonale minoriteter og urfolk i Tromsø i forrige uke. (Kuva: Pål Vegard Eriksen)

 

Han mener kvenforbundet fikk belyst en del av de utfordringene kvenene står ovenfor, og tror slike møter kan ha noe for seg på sikt.

 

Pål Vegard Eriksen
pal@ruijan-kaiku.no

 

– Det var et overraskende bra og givende møte. Hun lyttet, det var klar tale fra begge sider, og møtet avdekket en del kunnskapsmangel, men det var derfor hun var her.

Det sier Bernt Isaksen, leder i Tromsø kvenforening, like etter fredagens møte med stortingspolitiker Anne Kristine Linnestad fra Høyre.

Isaksen var med i delegasjonen fra Norske kveners forbund/Ruijan kvääniliitto som møtte Linnestad, sammen med Kai Petter Johansen, Unni Elisabeth Huru, Vilde Christoffersen Walsø og Jan Daleng.

Les også: Stortingspolitiker innhentet kunnskap om kvenene

– Jeg synes det var bra at hun lyttet og spurte, og at det var åpent for «dumme» spørsmål. Jeg føler at vi fikk belyst en del av de utfordringene vi kvener står ovenfor, og litt om hva vi forventer i den videre behandlingen av Sannhets- og forsoningskommisjonens rapport, sier Isaksen.


Fra venstre: Jan Daleng, Unni Elisabeth Huru, Bernt Isaksen og Kai Petter Johansen. Linnestad sitter med ryggen imot. (Kuva: Pål Vegard Eriksen)

På spørsmål om han mener det hjelper å møte enkeltstående stortingspolitikere nu og da på denne måten, og om det har noe for seg, svarer han slik:

– Det har i alle fall ingenting for seg å la være. Det hjelper og vi blir mer synlig og mer hørt, og da blir vi også tatt mer og mer med i saker som angår oss. Jeg opplever også at vi blir tatt stadig mer seriøst av besluttende myndigheter, og det tror jeg vi vil se resultater av på sikt.

Les også: Tromsø kommune med helomvending

Isaksen minner om at Norske kveners forbund/Ruijan kvääniliitto ble tildelt en ekstrabevilgning på to millioner.

– Det er på grunn av den jobben vi har gjort og synliggjøringen av våre behov, sier han.

– Så ja, det hjelper, det går sakte, men det går i riktig retning, konkluderer lokallagslederen i Tromsø.