Utviklerne av kvenspillet Ruija søker testspillere. KUVAT SKJERMDUMP

Utviklerne av kvenspillet Ruija søker testspillere. KUVAT SKJERMDUMP

.

Konsulentselskapet Modhi Rohkee, i samarbeid med spillselskapet The Arctic AS og Jorg Hauan fra Tromsø, er nå klar med første demo av dataspillet Ruija.

Heidi Nilima Monsen
heidi@ruijan-kaiku.no

– Vi håper å gi barn en opplevelse av kvensk språk og kultur gjennom et moderne medium – og på sine egne mobiltelefoner. Vi skal følge Hilja og Juhani på vandring fra Pajala til Skibotn. Vi tror reisen så vidt har begynt.

Det sier Eskild Johansen, som står bak konsulentselskapet Modhi Rohkee som fikk 180 000 kr hos Kommunaldepartementet i år for å lage det kvenske dataspillet ”Ruija” – løst basert på en roman av Hans Kr. Eriksen fra 1985. Sammen med spillselskapet The Arctic AS og Jorg Hauan, er de i full sving med å ferdigstille spillet som skal være klart høsten 2017.

Her ser vi Hilja utenfor kirken i Karesuando

Her ser vi Hilja utenfor kirken i Karesuando

Fra 7 år og oppover

– Jeg håper dette skal bli ett spill for 7 år og oppover, noe som betatesting vill vise oss. Derfor blir at vi retter oss mer mot barne- og ungdomsskolen enn videregående, sier Johansen som antar at målgruppen har tidligere prøvd spill som Swordigo, Mario, Dust: An Elysian Tail, Guacamelee! og lignende.

Kvenkultur

I Ruija vil kvenkultur være en integrert del av spillopplevelsen. Blant annet vil spilleren møte skikkelser som Mikkel Kven og Lars Levi, samt andre skikkelser kjent fra kvensk historie i Norge i løpet av spillet.

– Vi vil også bruke kvenske stedsnavn og ”nasjonal-drakt”. I tillegg vil kvensk arkitektur ha en sentral figur i spillet, forteller Eskild Johansen.

Her ser vi Juhani i Tornedalen.

Her ser vi Juhani i Tornedalen.

Ønsker tilbakemeldinger

Nå trenger de tilbakemeldinger for å gjøre spillet bedre.

– Vi ønsker unge kvener som har lyst til å teste spillet for å kunne gjøre det bedre, forteller Johansen.

– Vi håper derfor så mange som mulig går inn og tester demoen for oss, og gir oss tilbakemeldinger via web-skjemaet. Her er både skrivefeil i tekstboksene, innspill på spillbarhet og andre ting lov å komme med, sier han.

Tilbakemeldingene vil tas vare på og brukes til å gjøre spillet til en bedre opplevelse, lover han.

 

Test Ruija her: http://ruija.the-arctic.com/

Og her kan du si din mening om spillet til spillutviklerne: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScdzeACqDdDIJRKdz5hGY42NhFX34FQaQ5ohZG91yqTrPxxRA/viewform