Det kvensk-finske musikerparet Trygve Beddari og Anne Margaret Nilsen, her sammen med danser Astrid Serine Hoel. Sammen utgjør de folkene bak forestillingen Nordens krokodille. (Foto: Signe Luksengard)

 

Sulten satsing fra Unge Viken Teater: Publikum møter en real rovfisk nå som Beddari-Nilsen og Hoel snart inntar scenen.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

«Gjedda, også kalt Nordens krokodille vokter over en magisk ring. Får du tak i den magiske ringen, vil alle dine drømmer gå i oppfyllelse. Men, pass deg! Noen gjedder gir kanskje gode råd, mens andre vil spise mer enn bare ringen…»

Marianne Bain tok nylig kontakt med Ruijan Kaiku. Det var for å informere også kvenfolket om den kommende urpremieren på forestillingen om «Nordens krokodille», en nyskrevet musikkteaterforestilling i regi av teateret hvor Marianne jobber.

– Nordens krokodille handler om naturens kraft, inspirert av den kvenske, skogfinske, samiske, karelske og norrøne kulturarven. Forestillingen er av og med det kvensk-finske musikerparet Trygve Beddari og Anne Margaret Nilsen, samt danser Astrid Serine Hoel, kan Bain fortelle. Hun jobber ved marked og kommunikasjon ved Unge Viken Teater, som altså har utviklet og produsert forestillingen om gjedda og hennes magiske ring.

– Bli med på et spennende eventyr fylt med musikk, dans og magi, lyder oppfordringen fra Bain. Og urpremieren som du ønskes velkommen til, den finner sted torsdag 27. mai, klokken 18:00 på Kloden i Oslo. Målgruppen er fra seks år og oppover, får vi opplyst.

Plakaten fra Unge Viken Teater.

Til høsten skal Nordens krokodille for øvrig vise seg fram for flere barn, nemlig de som går i første til fjerde klasse. Det skjer via Den kulturelle skolesekken i Viken. Vi tar også med at Unge Viken Teater omtaler seg som et teater for barn og unge og de voksne i deres liv.

Til sist må vi nevne alle dem som står bak forestillingen. Vi har nevnt Trygve Beddari, Anne Margaret Nilsen og Astrid Serine Hoel, vi må også nevne at Aksel-Otto Bull har regien. Gjermund Andresen er scenografen, og dramaturgien er ved Hilda Levin. Nordens krokodille er utviklet og produsert av Unge Viken Teater. Les mer om teateret og forestillingen her:

Nordens krokodille