KUVA: SPORVEISMUSEET

KUVA: SPORVEISMUSEET

Jos olet tänä iltana Uslussa, hyppää veteraanitrikkhiin Stortorvetilla klo 19 eli klo 20. Trikissä nelje pohjaismaalaista dikterii lukkee diktii: Solja Krapu (FI), Taro Vestøl Cooper (NO), Kung Henry (SE), Jón Magnús Arnarsson (IS)

Veterantrikken rute: Avg. Stortorvet 19.00 og 20.00
Trasé: Stortorvet – Nationalth. – Briskeby – Majorstuen – Frogner – Aker Brygge – Stortorvet.
Oslo Kulturnatt er Norges største éndagsfestival. Den arrangeres av Kulturetaten i Oslo Kommune og byens kulturliv 11. september. Alt er gratis! 

Finsk-norsk kulturinstitutt gjorde et intervju med Solja Krapu i august. Her er en link til artikkelen «Mitt tips för all språkerövring: förälska dig!»
Siinä hän muistelee ette hän oon suomenkielinen mutta hän oon asunu Ruottissa 15-vuotisesta, ja että hän oon viimiset 40 vuotta työtely niin paljon ruottiksi ette hän oon melkkein unheettanut suomen kielen.
Nyt hän halluu oppiit suomee uuđesti niin ette hän saattais kirjoittaa suomeksi diktii.

Solja Krapu-Kalliolla oon yksi hyvä neuvo kaikile jokka haluthaan oppiit uuđen kielen: Rakastu ihmisheen joka puhhuu sitä kieltä! «Kieli oon muutaki ko oordninki, se oon kokonainen yhtheiskunta ja tapa elläät», hän sannoo tässä artikkelissa minkä oon FINNOle tehny Sofia Eriksson.