Aktiviteter for store og små krever som regel en smule finansiering. Visste du at det fins 1.500 søkbare tilskudd der ute? (Illustrasjonsfoto)

 

For lag og foreninger som vet hvordan man søker midler.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

I august i fjor hadde Lemmijokilaiset/Norske Kvener Lakselv, besøk av en ansatt i søkeportalen Tilskuddsportalen. Etterpå skrev Lemmijokilaiset om besøket på sin hjemmeside, og nå som det nye året akkurat har begynt og mange lag og foreninger trenger friske midler for sine mange aktiviteter, er det verdt å minne om muligheten.

Tilskuddsportalen er en detaljert søkemotor med jevnlig oppdatert oversikt over midler fra private og offentlige aktører, samt fra departementer og direktorater i inn- og utland. En snarvei til steder hvor det er mulig å skaffe finansieringen, med andre ord. Til alt heller er ordningen også gratis for de lag og foreninger som står registrert med adresse i kommunen.

«Nå er det blitt enklere å finne penger til prosjekter. Du kan lete blant ca 1.500 søkbare tilskudd,» melder Tilskuddsportalen. De skriver at det er lett å søke, at databasen kontinuerlig oppdateres, og at finansieringen gjelder både store og små prosjekter.

Har ditt lag eller din forening bruk for tilskudd? Klikk her: Tilskuddsportalen