For andre gang på rad ble Finnbygder i samverkan tvunget til å avlyse sin store konferanse. Bildet viser ruin etter røykovn ved Kölsjön, Hassela finnmark. (Foto: Maud Wedin/FINNSAM)

 

De strever stadig fælt på svensk side, noe som også rammer den skogfinske satsingen.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

«Dessverre tvinges vi til å innstille også FINNSAM’s høstkonferanse,» står det å lese på hjemmesidene til Finnbygder i samverkan.

Årsaken er koronapandemien, melder arrangøren, i forbindelse med en årlig konferanse som i 2020 skulle finne sted i det svenske området Hassela finnmark fra fredagen 11. til søndag 13. september.

I vår gikk også deres årlige vårkonferanse i vasken, årsaken var som vi forstår den samme, og to slike avlysninger på rad går forståelig nok hardt ut over satsingen. Arrangøren skriver:

«Det er virkelig trasig at også høstkonferansen måtte stilles inn. FINNSAM har jo siden 1992 avholdt to, tre konferanser per år, og nå ble både den i Gammelkroppa og den i Hassela innstilt. Vi regner med å gjennomføre konferansene ved senere anledninger.»

Av våre nabokvenske organisasjoner er kan hende FINNSAM blant de mindre kjente for kvener flest, men det er altså tale om en skogsfinsk netttverksorganisasjon med den oppgave å bidra til samarbeid, forskning og aktivitet innenfor det skogfinske feltet.