Her overtar Arne Kristian Vestre ledervervet etter Toril Bakken Kåven. (Foto: Nordkalottfolket)

 

– Nordkalottfolket er det beste som har skjedd norsk politikk, mener nyvalgt leder Arne Kristian Vestre.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Arne Kristian Vestre. (Nordkalottfolket)

Det var på landsmøtet søndag 12. juni i år at Arne Kristian Vestre fra Loppa i Finnmark, overtok etter mangeårig leder Toril Bakken Kåven.

− Det er ikke så mange kommune- og fylkesgrenser hos Nordkalottfolket. Det er derfor jeg personlig brenner for dette partiet. Vi trenger ikke aksept fra sør for å gjøre noe i nord, fra nord, sier den nyvalgte lederen i ei pressemelding.

Les også: Gir seg som leder

Vestre er en kjent størrelse i næringslivet i hjemkommunen, der høyremannen også er vara til kommunestyret. I forbindelse med sin tale etter valget i Nordkalottfolket, minner han om at Nord-Norge har et årlig folketall-tap på mer enn 1000 mennesker. Det kan ikke fortsette, sier han.

– Hvis vi virkelig ønsker å endre utviklingen, må vi selv engasjere oss, vi kan ikke overlate det til alle andre. Jeg ser det som mitt og vårt ansvar å bidra, på vegne av mine barn og fremtidige generasjoner. Det er en plikt, og jeg er klar, sier Vestre, som sier at nå er det kystens tur.

– Kystlinjen er utrolig lang i dette landet, og havressursene helt enorme. Vi må tørre å ta kampen for ressursene, og sørge for at inntjeningen blir her i nord, hvor ressursene er, sier lederen.