Tegneserien Nils & Magga finnes allerede på flere biblioteker i Troms og Finnmark. Disse ble funnet i Vadsø i juli. (Foto: Heidi Nilima Monsen)

 

Skaperen av Nils & Magga jobber med å nå ut med tegneserien til flere.

 

Heidi Nilima Monsen
heidi@ruijan-kaiku.no

 

Terje Wollmann fra Kirkenes står bak den trespråklige tegneserien Nils & Magga. (Foto: Heidi Nilima Monsen)

Terje A. Wollmann kan fortelle at de har solgt rundt 2/3 av den kvenske versjonen til tegneserien Nils & Magga.

–Men det blir vanskelig og feil å si noe konkret om salgstall til nå, da vi har solgt en del til steder som skal selge videre, forklarer han.

God spredning

Per nå kan man få tak i tegneserien på flere biblioteker, samt utvalgte utsalgssteder som Norli Tromsø, Norli Hammerfest, Grenselandmuseet i Kirkenes, Nordkyn Bok og Papir, Kvensk Institutt i Børselv, Tronsmo Oslo, Outland Oslo, Ruija kvenmuseum i Vadsø, Samisk litteratursenter i Karasjok og Akademika i Bø i Telemark.

– Vi er nyst i gang med å ringe rundt til flere. Hadde jo håpet å ha et utsalgssted i alle de nordligste fylkene, samt de store byene, konstaterer Wollmann.

– Nå er den også omsider tilgjengelig i Biblioteksentralens systemer, så målet er å få tegneserien inn hyllene over hele landet, sier han.

Ny utgave

Tegneserieskaperen forteller at de tilbakemeldingene de har fått på tegneserien om søskenparet Nils og Magga fra Finnmark er udelt positive, og mange er nysgjerrige på når neste utgave kommer.

–Når det kommer til neste utgave håper vi på å ta en avgjørelse på dette i løpet av neste uke. Det handler utelukkende om den økonomiske biten av prosjektet, og selv om vi har mottatt positive svar på noen av søknadene vi har sendt er det fortastt litt som gjenstår, avslørte Wollmann før helgen.

Les Ruijan Kaikus  anmelding  av den kvenskspråklige versjonen, Nils ja Magga, 2. juni.