Mer igjen enn vi trodde for kommisjonen for Sannhet- og forsoning. (Foto: Stortinget)

 

Sannhetskommisjonens kalender for 2022 var langt i fra var ferdigspikret da Ruijan Kaiku meldte at kun åpne møter gjensto.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Det var Ruijan Kaiku selv som oppdaget feilen, dessverre dagen etter at papirmagasinet for februar nylig gikk i trykken. Til gjengjeld gjør vi vårt beste for å rette opp her i ruijan-kaiku.no. Saken er nemlig at det skal være åpne møter i regi av Sannhets- og forsoningskommisjonen også i 2022.  Det kan kommisjonens seniorrådgiver Inger Elin Utsi bekrefte.

– Vi har et tettpakket program hele vinteren. Mye er blitt klart etter at landet ble åpnet igjen. Mye måtte bekreftes før vi la ut noe i kalenderen. Alt som ligger nå ute i kalenderen er bekreftet, sier hun overfor Ruijan Kaiku.

Det første åpne møtet skjer faktisk allerede om ei snau uke, onsdag 3. mars 2022. Det holdes i Skibotn. Neste åpne møte på programmet foregår i Hammerfest 31. mars.

De nevnte åpne møtene skjer i tillegg til mye annet spennende, blant annet kommisjons-deltakelse på FINNSAM-konferansen 2022, egen digital feiring av Kvenfolkets dag 16. mars, samt gruppesamtaler med Nord-Varanger kvenforening og Alta kvenforening. Dette blir kun for deres medlemmer, meldes det.

Bakgrunnen for at Ruijan Kaiku den 9. februar i år meldte om kun ordinære møter i 2022, var som man forstår vår gjengivelse av kommisjonens kalender for 2022. Som på daværende skrivende tidspunkt altså var langt fra ferdigspikret.

Vi beklager vår misforståelse og påfølgende feilinformasjon. Her har du til gjengjeld en rekke fine lenker, gitt oss av Utsi og kommisjonen. Noe foregår kanskje nær deg?

Åpent møte i Skibotn

Kommisjonsdeltakelse på FINNSAM 2022

Åpent møte i hammerfest

Møte med Nord-Varanger kvenforening

Møte med Alta kvenforening

Det som også er korrekt, bekrefter Inger Elin Utsi, er at fristen er 1. mars 2022 for å melde fra om man ønsker å dele sin personlige historie muntlig med kommisjonen.

– Det vil være omfattende virksomhet denne vinteren for å gjennomføre disse intervjuene, sier seniorrådgiveren.