Vi skal høre mer om sangboka som Mari Keränen har laget. (Foto: Arne Hauge)

 

Hyvvää päivää. Mie olen Frank Halvorsen. Hei alle sammen. Æ heter Frank Halvorsen og er klar for sending her fra Ruijan Radio.

Minun pikku laulakirja, Min lille sangbok, hadde presentasjon ved Vadsø museum – Ruija kvenmuseum. Det var Lisbeth Dragnes som jobber som formidler ved museet som presenterte Mari Keränens sangbok. I publikum deltok barn fra barnehagene Stubben, Vestre Jakobselv og Lomakka, og den musikalske delen av underholdningen var fra lærere og elever fra Vadsø kulturskole. Følg med for en radioreportasje sendt oss fra Språksenteret i Vadsø.

I forrige ukes sending fra Ruijan Radio stiftet vi et første bekjentskap med en driftig kar som heter Frank Jørstad. Foruten en allsidig bakgrunn som skuespiller er Jørstad også direktør for Kventeateret, Kvääniteatteri, så følg med for resten av intervjuet inkludert Jørstads tanker om teaterets framtid.

Egil Sundelin er med i språkhjørnet, i dag skal det forresten handle om typiske vinterord, samtidig som vi i dagens sending også har med oss en annen god, gammel kvenveteran. Nils-Einar Ørnebakk fra Skibotn. Han har skrevet og lest inn små fortellinger fra sin oppvekst, historier som nå fins både på kvensk og norsk. Hør dem i sendingen, det er Ørnebakk som selv forteller.

Vi får også en kort oppdatering om neste utgave av Ruijan Kaiku magasinet, magasinet hadde deadline i går og ligger snart i postkassene rundt om kring.

Meitä kuullaan. Vi høres.