Et minnerikt bilde fra årets markering av kvenfolkets dag. Vi ser Hanne Jorunn Woldstad idet hun heiser flagget iført sin hjemsydde drakt. (Kuva: Pål Vegard Eriksen)

 

Hyvvää päivää. Mie olen Frank Halvorsen. Hei alle sammen. Æ heter Frank Halvorsen og er klar for en ny sending her på Ruijan Radio.

Først og fremst i dagens fyldige sending skal vi hilse på og hedre hun som ble kåret til Årets kven for 2021/2022. En pris som deles ut i et samarbeid mellom Ruijan kvääniliitto, Ruijan Kaiku og Kvääninuoret. Som årets kven får vinneren en stor takk for innsatsen, en pengepremie på kroner 5 000, samt hederlig omtale både i Ruijan Kaiku og Ruijan Radio. Vi sier det med en gang; Gratulerer! Onnea!

Etter å ha pratet med den driftige prisvinneren skal vi til feiringen av Kvenfolkets dag. Blant annet til Nordreisa, hvor vi får høre hva assisterende statsforvalter Bård Magne Pedersen hadde å si på den store dagen. Det blir også andre innslag fra feiringen, blant annet slik den foregikk ved Reisa montessoriskole i Snemyr/Lumijänkkä. Der hadde nemlig rektor Wenche Aarberg Wara laget et fullstappet program for barna.

Men vi har mye mer å tilby, blant annet flere kvenske stedsnavn med Pål Vegard Eriksen i Språkhjørnet. At Alta kommune går inn og støtter kventeateret er også en del av dagens sending.

Vi høres snarlig, og samtidig ønsker jeg dere fin-fine dager fram mot helgen. Hyvästi.