Den lokale kvenforeningen ser for seg å oppkalle ei Tromsø-gate etter Reidun Mellem. Her er hun sammen med Tromsø-ordfører Gunnar Wilhelmsen i forbindelse med tildelingen av Kongens fortjenestemedalje i 2021. (Kuva: Arne Hauge)

 

Påsken er over og vi er inne i april, med vår i anmarsj og mye fint å lytte til i denne ukas Ruijan radio-sending.

Administrativ leder ved Kvääniteatteri, Inger Birkelund, synes Frank Jørstad er en verdig vinner av hederstittelen Årets kven 2023. Hvis du henger med kan du høre hennes begrunnelse for hvorfor juryen traff blink.

Og så spør vi; kan Reidun Mellems gate bli en realitet i Tromsø? Langt i fra usannsynlig, i alle fall hvis det går i den retningen som Tromsø kvenforening ønsker. De har nemlig sendt inn dette spenstige navneforslaget til kommunen.

Astrid Serine Hoel er på tur til Oslo med danseforestillinga Karhutanssi (bjørnedans). Det er første gang et kvensk stykke skal vises i operaen. Vi har liggende en flott sak med sang og lek fra ungene i Olderdalen der barna feiret kvenfolkets dag på forskudd.

Det og mer til denne ukas Ruijan Radio-sending. Og når du har lyttet ferdig, er det bare å glede seg til torsdag 11. april. Klokken 11.00 som vanlig. Da er det mer herfra, og fram til da ønsker vi alle ei strålende uke. Hyvästi ja kuulema!