Vi fisker i elva og drømmen er den store, men hva vet vi om fiskeplassen vi befinner oss på? Gode skilt som informerer om navn og plass og som føyer seg pent inn i naturen, er en god løsning. (Foto: Arne Hauge)

 

Hyvvää päivää. Mie olen Frank Halvorsen. Hei alle sammen. Æ heter Frank Halvorsen og er klar for ny sending her på Ruijan Radio.

Først kan vi melde at Kventeateret er sikret full drift til neste år etter at Troms Holding har gått inn med en garantisum på 3,2 millioner kroner. Dette altså i tillegg til annen finansiering som har kommet inn, så nå ser det endelig ut til å ordne seg for kvensk teater, i alle fall for 2023.

Videre skal vi innom en sak som handler om drømmejobben. Tenk å få lov til å gjøre akkurat det man drømmer om og attpåtil få betalt for det. Det har Inger Birkelund i Kventeateret opplevd da hun sammen med syv andre minoritetsteater var i Nederland for å skape ideer for manusforfattere.

Dere skal også få høre om det var mye skrot eller kanskje noen kvenske skatter da mange kvener samlet seg på Alta museum.

Samtidig skal vi også høre at det blir skilting på kvenske fiskeplasser i Tana til sommeren. Vi har pratet med to karer som lot det være kort vei fra idé til handling, så nå blir det informasjon å finne for både elvefiskere og folk som går tur i de aktuelle områdene.

Da gjenstår bare å si at vi høres på Ruijan Radio. Ha ei fin-fin uke videre. Hyvästi.