Det handler mye om fotball i dagens sending fra Ruijan Radio. (Foto: NTB scanpix)

 

Hyvvää päivää. Mie olen Frank Halvorsen. Hei alle sammen. Æ heter Frank Halvorsen og er klar for en ny sending her på Ruijan Radio.

I dag skal vi snakke om fotball og idrettsaktiviteter når Finnmark Fotballkrets satser på sitt nye prosjekt «Lys mellom husan.» Da skal også kvenene med, også fordi Kainun institutti i Børselv er med som viktig samarbeidspartner. Vi skal høre en kjent fotballmann si seg glad for at fotballkretsen i nord ser i retning Porsanger og kvenene.

Vi skal også presentere en ny kven som faktisk snakker søradialekt. Han heter Martin Nilsen og var innom redaksjonen i Ruijan Kaiku for en stund siden. Da ble det også et besøk i radiostudioet.

I tillegg får vi et gjenhør med noe vi lagde i forbindelse med serien «Kvenene, den glemte minoritet.» I hver episode hadde vi en sekvens kalt Dagens kven, og hvem dagens Dagens kven er, skal du snart få høre.

I tillegg til vårt faste språkhjørne, har vi en annen pedagogisk godbit i dagens sending, nemlig Eira Söderholm som leser kvensk. Vi trenger å høre språket, og her i Ruijan Radio gjør vi så godt vi kan for å få det til. Mye å se fram til, så da høres vi.