Musikerparet Trygve Beddari og Anne Margaret Nilsen har samlet sanger fra Ruija i sin nye utgivelse som også har fått navnet «Ruija». På nettsiden til Beddari kan vi lese at det betyr området der nordlyset flammer. Musikktradisjonen herfra spenner over alt fra urgammel runosangtradisjon, via eldre finske folkesanger, læstadianske sanger, sanger laget av kvener i Norge til finske slagere.

Beddari forteller at det var deilig å endelig få dette albumet ut og på den måten få dokumentert mye av det dem har holdt på med. Han lover imidlertid at duoen har masse god musikk på lager som ikke har fått plass på albumet.
– Det var bare å sette i gang å gjøre det, forteller Beddari, om produksjonen.
– Nå ser v
i fremover og gleder oss til veien videre. Vi har lyst til å gjøre større utgivelser og flere produksjoner. Vi har samarbeidet med mange musikere som vi ikke kunne få med på denne plata, sier pasvikværingen som har base både i Pasvik og Oslo.

Den rykende ferske CD-en ble sluppet 2. desember i år og har fått strålende omtale i Sør Varanger Avis. Trine Hamran skriver at «Ruija» er et varmt og melodiøst møte med den finske kulturarven.
Hun skjønner godt at den faller i smak – «Ruija» er et variert, varmt og velprodusert album.

CD-en er allerede bestilt inn av flere kvenske institusjoner.

Beddari og Nilsens siste album, «Ruija».

Hør smakebiter av det nye albumet her:

http://www.beddari.no/ruija.html