Hva mener lederen for Sannhetskommisjonen om arbeidet så langt? Hør Dagfinn Høybråten på Ruijan Radio. Her ser vi ham for øvrig med kommisjonens Liss-Ellen Ramstad. (Arkivfoto: Heidi Nilima Monsen)

 

«Hyvvää päivää. Mie olen Frank Halvorsen. Hei alle sammen. Æ heter Frank Halvorsen og er klar for ukas sending her på Ruijan Radio.»

 

Det er klart for første program med ny programleder på Ruijan Radio. Med sendestart klokken 11.00 i dag torsdag får dere blant annet høre mer om Sannhets- og fornorskningskommisjonens arbeid fram til nå. Hva kan kvenene forvente seg når kommisjonsleder Dagfinn Høybråten skal kaste nytt lys over Norgeshistorien? Det er blant spørsmålene vi ønsker svar på.

I løpet av våre drøyt 20 minutter på lufta skal vi også snakke med journalist-spire Sander Larsson Framnes, som snart flytter hjem til Vadsø etter avtjent praktikantperiode i Ruijan Kaiku.

Ellers skal vi i løpet av sendingen høre hva som for tiden rører seg i den nevnte redaksjonen, og selvsagt skal vi ha et nytt kvensk/norsk språkhjørne.

I forbindelse med vårt språkhjørne passer det å nevne at vi har med oss Egil Sundelin, som faktisk var min lærer i sjette klasse allerede i 1972. Og med Egils kompetanse i kvensk falt det seg naturlig for meg å trekke ham inn i sendingen vår.

Da gjenstår bare å si vel møtt til sending. Vi høres.