I dag er det Juhaneksen päivää, Sankthansaften og midtsommer, keskikesä. På Ruijan Radio kan du høre ord og uttrykk forbundet med sommeren. (Foto: Therese Munkvold/Altaposten)

 

Hyvvää päivää. Mie olen Frank Halvorsen. Hei alle sammen. Jeg heter Frank Halvorsen og er klar for en ny sending her på Ruijan Radio, på selveste Sankthansaften.

I dagens sending skal vi tilbake til Paaskiviikko i Nordreisa og noen av aktivitetene der borte forrige helg. Blant annet skal vi snakke litt om elvebåter som er bygget og vi var til stede på utsetting i Reisaelva.

Vi var også med på åpningen av utstillingen «Kätkety maailma – En skjult verden» på Kaalikuru/Kålheim i Nordreisa. Av navn vi får høre mer fra i disse innslagene, kan vi nevne ordfører Hilde Anita Nyvoll, kunstneren Bente Nordhagen og prosjektleder Ottar Remmen.

Et annet kjent navn er Inger Birkelund. Hun skal snakke om bakgrunnen for tanken om et kvensk teater, en idé som dukket opp allerede for mer enn ti år siden.

Kvensk språkundervisning i Ruijan Radio høres også med. Denne gangen tar vi for oss sommeren og begreper som hører den til.

I tillegg skal jeg begynne å vandre i mitt eget opphav. Er jeg kven eller er jeg ikke kven? Med andre ord mye fint å høre fram til, så heng med.

Til sist tar jeg med at dagens sending er den nest siste før sommeren. Selv om vi har sending også neste torsdag, altså den 30. juni, kan jeg allerede nå opplyse at vi er tilbake til høsten. Da blir første sending torsdag 18. august.

Vi høres. Meitä kuullaan.