Møt Stig Nodland i dagens sending på Ruijan Radio. (Foto: Håkon Raa/Lillesands-Posten)

 

Hyvvää päivää. Hei alle sammen. Mie olen Frank Halvorsen. Tida er moden for en ny sending her på Ruijan Radio og æ heter Frank Halvorsen.

Skrivekurs og språkopplæring står i fokus som aldri før blant kvenene. I dag skal vi være med på et kurs som ble holdt blant dem som jobber med kvensk til daglig. Vi skal til og med få litt kvensk sang i dag.

Vi skal også til Tromsø der Tromsø Kvenforening jobber veldig bra for tiden.

Og når det kommer til serien «Min kvenske arbeidsplass», skal vi i dag snakke med ei kvinne som elsker håndverk. Og som i framtiden kanskje skal jobbe både på museum, og på Kvensk institutt i Børselv. Vi kan allerede nå røpe at dagens gjest i vår programserie heter Riinakaisa Laitila.

Og vi skal møte en kvenkar som drømmer om å kjøre Norge på langs, fra Vardø til Lindesnes. Og det attpåtil i rullestol. Stig Nodland har tidligere sittet som leder i Tromsø Kvenforening, men har nå flyttet til Sørlandet, utgangpunktet for den nytenkende og spennende turen nordover i landet. Det handler om å bryte grenser, det er Nodland et godt eksempel på.

Her er det med andre ord bare å skru på radioen, eller trykke på lenka øverst i saken du nå leser. Fram til neste gang vi høres ønsker jeg deg ei fin uke. Hyvästi.