Etter alt å dømme blir Kristine Jonas den nye lederen. (Arkivfoto: Arne Hauge)

 

Hyvvää päivää. Hei alle sammen. Mie olen Frank Halvorsen. Tida er moden for en ny sending her på Ruijan Radio, den første i februar.

I dagens sending skal vi høre om lederskifte i Kvenungdommen, Kvääninuoret. På årsmøtet søndag 5. mars går nemlig Åsne Kummeneje Mellem av som leder, og alt tyder på at ungdommen får inn en god kjenning av Ruijan Kaiku og ikke minst Ruijan Radio. Det ligger nemlig an til at altaværingen Kristine Jonas blir den nye sjefen.

Noe de fleste har merket seg, er at kvenene sies å være mye mer framme i lyset i dag enn for bare få år siden. Det mener i alle fall Torbjørn Naimak, lederen for Tromsø kvenforening. Vi skal høre Naimak ta en kikk i den kvenske spåkula, si noen ord om hvordan kvensaken vil utfolde seg i tiden framover.

Sammen med språk er kultur blant de viktigste pilarene i det kvenske byggverket. I dag skal vi høre at Kventeaterets Astrid Serine Hoel skal koreografere en kvensk dans. Neppe hvor som helst, men under de velkjente Festspillene i Nord-Norge. Det skjer til sommeren, skal vi høre Hoel si.

Før vi under vignetten «Min kvenske arbeidsplass» møter nok en kulturutøver, i form av en kunstner fra Nordreisa ved navn Hilde Marie Lund. Som til daglig er å finne bak disken på Kronebutikken.

Rosinen i pølsen i dagens sending er et kjendisintervju, så uten å røpe mer, her er det bare å spisse ørene.

Da gjenstår å ønske dere alle ei fortsatt fin uke. Hyvästi. Vi høres.