I sendingen kan du høre Thea Thomassen, hun er på gang med nye, kvenske låter. (Arkivfoto: Sander Larsson Framnes)

 

Hyvvää päivää. Hei alle sammen. Mie olen Frank Halvorsen. Påsken er over og med håp om at dere alle har hatt en fin høytid, ønsker jeg alle hjertelig velkommen til en ny Ruijan-sending.

Kvensk i minst tre av låtene. Det er stikkord for musikeren vi skal møte i dagens sending. Er det noe vi trenger, noe som særlig kommer oss til gode her på den kvenske radiosendingen, så er det mer kvensk musikk.

Vi skal også høre fra en kunstner etter utstillingen i forbindelse med årets Kvenfolkets dag. Vedkommende hadde mange flotte tanker om det å være kven, skal vi høre.

Og når det kommer til ukens episode av «Min Kvenske arbeidsplass», så skal vi ta turen til Halti kvenkultursenter, et interkommunalt selskap beliggende i Nordreisa i Troms.

I neste ukens sending starter vi for øvrig opp en ny serie. Da skal det handle om forventninger til Sannhets og forsoningskommisjonen. De skal levere sin rapport om snaue to måneder, den 1. juni i år. Hva tror folk, spør vi i serien, at resultatet blir etter framleggingen? Vi har kort sagt intervjuet en rekke personer om deres forventninger, håp og tro. I neste ukes sending får vi høre det første intervjuet, så her er det bare å glede seg.

Fram til da ønsker jeg alle ei fortsatt fin uke. Vi høres. Hyvvasti.