I Egils språkhjørne bærer det ut i terrenget. (Illustrasjonsfoto: Arne Hauge)

 

Hyvvää päivää. Mie olen Frank Halvorsen. Hei alle sammen. Æ heter Frank Halvorsen og er klar for ny sending her på Ruijan Radio.

Kai Petter Johansen mener tiden nå er overmoden for at kvenene skal tas inn i varmen. Hvilken varme det er snakk om? Jo, innpass i sekretariatet til Sannhets- og forsoningskommisjonen.

I ryggen har Johansen naturligvis forbundet han er leder for, de heter Norske kveners forbund, Ruijan kvääniliitto. Saken er viktig for kvenene, skal vi høre Johansen begrunne i dagens sending fra Ruijan radio. Men, sier han, tiden begynner å bli knapp.

Egils språkhjørne må vi ha, og i dagens utgave skal vi ut i terrenget, nærmere bestemt skal vi få lære litt om kvensk jakt. Og så skal vi til Kåfjord i Nord-Troms og snakke om kvensk salmekveld. Det er nemlig bred enighet om ta i bruke de gode, gamle kvenske salmene.

Kvenfolkets dag nærmer seg, og gledelig nok er det ikke bare nord i landet at mange kommuner velger å heise flagget. Også sør i landet blir vi å se kvenflagget vaie utenfor mangt et rådhus. Som for eksempel Bergen, som vi skal snakke om i dag.

Vi høres på Ruijan radio.