Etter noen ukers venting i spenning ble han ordfører i hjemkommunen. Samtidig melder hun at hun ikke tar gjenvalg neste år. Vi tok så klart en prat med dem begge. (Foto: Pål Vegard Eriksen)

 

Hei alle sammen – Hyvvää päivää. Mie olen Frank Halvorsen, og velkommen skal du være til ukas Ruijan Radio-sending.

Har også du har fått siste magasin fra Ruijan Kaiku i postkassa? Der står det om spenningen som NKF-leder Kai Petter Johansen har kjent på, nemlig om han overtar som ordfører Kvænangen. Vel, nylig ble det klart, han overtar vervet, og i dagens sending har jeg en prat med Johansen om nyjobben. Vi kan allerede nå røpe at han tror det kan komme kvenene til gode at ordføreren er kvensk.

Samtidig skal vi høre at nestlederen i nevnte forbund – hun heter Unni Elisabeth Huru – ikke tar gjenvalg til våren. Lær hvorfor i dagens sending.

Det skal også handle om kvensk økonomi. Det er en kjent sak at kvenfolket få lite støtte, noe som gjør det vanskelig å jobbe effektivt inn mot politikerne når statsbudsjettene legges, en periode vi for øvrig er inne i nå. Sannhets- og forsoningskommisjonen rapport medfører også at det må jobbes intensivt mot myndighetene, men hvordan skal man drive lobbyvirksomhet når man knapt nok har midler til å holde egne hjul i gang?

Mer om det seinere. I dag skal vi også på kvensk språksamling i Nord-Troms, med voksne og barn og mye som foregikk. Det pluss mye mer her på Ruijan Radio, så heng med.