De stilte med en jobb-trio fra Kulturdirektoratet, for å få med seg stemningen rundt rapport-framleggingen. Her ser vi to av kollegene, Kaja Jorem til venstre, i lag med Gro Wærstad. (Foto: Maureen Bjerkan Olsen)

 

Også Kulturdirektoratet var godt representert under de fagre rapport-junidagene.

 

Maureen Bjerkan Olsen og Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Utenfor Nasjonalteateret, det var fredag 2. juni i år og rundt halvveis inn i «Norge lytter», traff vi tre hyggelige venninner i finværet. De jobber nemlig samme sted, i Kulturdirektoratet.

Trekløveret hadde både faglige og andre grunner til å få med seg det som hendte, anledningen var den langvarige rapport-begivenheten som fant sted i Oslo. Ikke bare sitte hjemme og følge med, de tre ville ha den med seg i levende live, «live» som det heter på engelsk.

Var spesielt

– Det føltes som et historisk øyeblikk, og det føltes historisk å faktisk se det fysisk, sier Kaja Jorem, vi fikk et bilde av henne i lag med kollega Gro Wærstad.

Les også denne saken om et direktorat på tilbudssiden: – Vi tilbyr veiledning

– Så er det jo også en historisk rapport, og det å se og høre noen av disse tingene live, det er utrolig spesielt. Både viktig og interessant, sier altså Jorem, som bekrefter at en del av de forholdene som kom fram, er egnet til å ryste.

– En viktig del av vår historie som ikke alle kjenner til, sier hun.

– Så du er glad du tok turen og hev deg på dette arrangementet?

Travel helg

– Ja, absolutt. Det er noe med å se det fysisk, i tillegg til å følge med på NRK. Rapporten er dessuten noe vi skal jobbe mye med i arbeidet vårt, sier Jorem, som sier hun definitivt ikke angrer på at den aktuelle helgen gikk med til rapport-opplevelse. Kanskje på bekostning av andre mer eller mindre travle ting man kan eller må gjøre i finværet.

– Vi pratet faktisk om det oss i mellom, og konkluderte med at det var viktig å være til stede, oppsummerte Jorem, hun og venninnene fra direktoratet hadde akkurat lagt bak seg en kopp kaffe og en pustepause i de mer enn hundre leseøktene inne på teaterets scene.