Ruijan Radio har klokkertro på at det ordner seg, enten utfordringen handler om været, eller om å lære å telle. Her ser vi det optimistiske budskapet gjengitt i et butikkvindu i Børselv i Porsanger. (Foto: Arne Hauge)

 

Hyvvää päivää. Mie olen Frank Halvorsen. Hei alle sammen. Æ heter Frank Halvorsen og er klar for en ny sending her på Ruijan Radio.

 

I dagens sending fra Ruijan Radio skal vi snu på flisa og starte rett på med vår pedagogiske godbit kalt språkhjørnet. Egil Sundelin er tilbake etter en lang vinterferie, og nettopp det dårlige været vi tidvis har vært utsatt for gir grunnlag for nye ord og uttrykk knyttet til blant annet klær for vinterbruk. Vi skal også snakke om ord og uttrykk for familiemedlemmer i dagens språkhjørne.

Nordnorsk jazzsenter hadde for en tid siden samling i Nordreisa, med kvensk musikk i førersetet. Der ble det blant annet tid til flere gjennomføringer av «Peukalon pukki», ei tradisjonell kvensk fingertelle-regle. Mer om det i dagens sending, i tillegg til en prat også med Annie Blomli, ny daglig leder ved Halti kvenkultursenter IKS.

I dag fortsetter vi også vår serie kalt Dagens kven, en serie noen av lyttere har vært borti før i forbindelse med Ruijan Radios storsatsing Kvenene, den glemte minoritet. Uansett, i dagens Dagens kven skal vi ta turen til Porsanger.

Dette og mer til, kun på Ruijan Radio. Vi høres.