Snart braker det igjen løs. (Arkivfoto: Arne Hauge)

 

Hyvvää päivää. Hei alle sammen. Mie olen Frank Halvorsen. Velkommen til ukas sending.

Nå er det bare ei uke igjen til landsbyspelet – Kyläpeli arrangeres. Tre forestillinger over tre dager. Det hele foregår oppe på Tørfoss kvengård i Nordreisa i Nord-Troms.

Årets spel er nyprodusert, og i dagens sendingen tar jeg temperaturen på arrangøren, før det hele altså braker løs.

Vi skal også fortsette programlederens såkalte slektssøken i Sverige, hvor vi i dag skal få et par veteraner i Matarengi forskerforening til å forklarer hvordan det har seg at en i familien har ett etternavn, mens broren har et helt annet.

Røykbadstua i Langfjorden er langt i fra glemt. Den er meget spesiell og verneverdig og målet er restaurering til tidligere tiders storhet. Skal vi høre senere.

A propos badstu. I dag skal vi til og med snakke med en offisiell saunaminister, om så vel riktig dampe-temperaturer og andre saker som har med forsvarlig badstutaking å gjøre.

Og så; Nordreisa kommune har i disse dager satt opp både kvensk og samisk navn på rådhuset, slik at folk skal se at her snakker vi om en vaskekte 3-stammersmøte kommune. Hvor man likebehandler norsk, kvensk og samisk og anser fellesskapet som en stor styrke både utad og innad.

Det og mer til i dagens sending. Jeg er tilbake torsdag 7. september, som alltid klokka 11.00. Fram til da ønsker jeg alle ei finfin uke. Hyvvasti.