Sannhetskoppen kom for årevis siden, da arbeidet begynte. Snart er det slutt for kommisjonens jobb, da kommer nemlig rapporten deres. (Arkivfoto: Liisa Koivulehto)

 

Hyvvää päivää. Hei alle sammen. Mie olen Frank Halvorsen. Med håp om dere alle har det bra, ønsker jeg dere hjertelig velkommen til en ny Ruijan Radio-sending. Det blir en meget innholdsrik og viktig sending, tror jeg sjøl på vegne av blant andre kvenene.

Den første dagen i juni skal Sannhets- og forsoningskommisjonen legge fram sin rapport om fornorskningen av samer, kvener og norskfinner. I den anledning har jeg laget en serie oppkjørings-intervjuer, som dere naturligvis skal få høre her på radioen. Vi spør kjente kvener om hva de tror, tenker og drømmer om når det gjelder resultatet av arbeidet og rapporten.

Blant de mange jeg spør om hvordan staten kan og bør bøte på all den urett Norge har begått mot de nevnte gruppene, så er Unni Elisabeth Huru først ut. Nestlederen i NKF skal få lufte sine tanker i dagens sending, så her er det bare å forvente kloke ord, kan det bekreftes.

Vi glemmer heller ikke en ny episode av «Min Kvenske arbeidsplass», hvor vi denne gang skal til Børselv og treffe Karin Larsen.

Til slutt i dag skal vi høre at Alta kommune søker etter rette vedkommende for å lede det kvenske språksenteret som skal opprettes i kommunen.

Dette og mer til, så mye å glede seg til. Vi høres. Hyvästi.