Glade folk få dager før vandreutstillingen Tulessa – I vinden åpnet. (Foto: Arne Hauge)

 

Da er det bare å trykke på lenka under for å lytte til Ruijan Radio. Mitt navn er Frank Halvorsen, velkommen til ukens sending.

 

At forestillingen Näkymätön kansa/Det usynlige folket har fått massivt skryt, har vi gleden av å bekrefte i dagens sending. Urpremieren var på Halti Kulturscene i Nordreisa den 17. september, men forestillingen har siden fått stående applaus også andre steder.

Forestillingen han blitt vist, eller er i ferd med å vises, på steder som Nordreisa, Vadsø, Alta, Oslo og Tromsø, og vi har som du skjønner fått med oss noen av reaksjonene.

Den som likevel har stått på mest av alle for et oppegående kvensk teater, er prosjektleder Inger Birkelund fra Halti Kvenkultursenter. Foruten publikum skal vi også snakke med henne.

Nylig åpnet Tulessa dørene ved Alta museum. I vinden, som den norske tittelen lyder på denne vandreutstillingen. I Alta skal den stå til midten av mars neste år, før det igjen bærer videre. Vi har pratet med to av folkene bak, nemlig utstillingsleder Kristin Nicolaysen og kunstnerisk leder Åsne Kummeneje Mellem.

Når det gjelder vårt faste språkhjørne, så har vi denne gang gleden av å høre andre del av et intervju med Line Evensen fra Kåfjord i Nord-Troms. Hennes språkdusj, den tilbys barna i nevnte kommune, har vi snakket om før, så i dag skal vi lære mer om de metodene hun bruker.

Da høres vi på Ruijan Radio. Hyvästi.