Årets Paaskiviikko ble ganske  annerledes enn tidligere. Pål Vegard Eriksen forteller hvorfor og hvordan. (Foto: Heidi Nilima Monsen)

 

I denne episoden får du vite nesten alt om årets Paaskiviikko. I tillegg grilles musiker John-Kåre Hansen muligens litt for hardt om sin kvenske bakgrunn.

 

Lytt til RUIJAN RADIO

 

John-Kåre Hansen (Foto: Heidi Nilima Monsen)

Livet som musiker er ikke bare-bare. Det fikk John-Kåre Hansen fra Alta erfare da han denne uken gjestet selveste Ruijan Radio for å snakke litt om sitt siste musikkprosjekt. Et enkelt oppdrag, trodde nok han på forhånd. Lite ante Hansen at intervjuet skulle foregå som en mellomting mellom en løgndetektortest og muntlig eksamen om kvener.

«Siden vi er en radiokanal som bedriver kritisk journalistikk -og ikke bare fjas, så vil dette intervjuet gjennomføres som en løgndetektortest.» påpekte programleder Heidi med et glimt i øyet, og fikk den kvenske musikeren nærmest til å vri seg i studiostolen i flere minutter mens han ble grillet om sin kvenske tilhørighet. 

John-Kåre Hansen er nemlig denne uken aktuell med å slippe sin aller første låt på sitt eget plateselskap. Dette er i følge han selv en skikkelig sommerlåt og det er nordlandske Sigrid Brennhaug som står for vokalen.  Tidligere har Hansen vært med på flere musikkprosjekter i inn- og utland, men han aldri laget noe kvensk musikk.

–Jeg håper jo på å få laget noe kvensk musikk, men først må jeg jo få definert hva som egentlig er kvensk musikk, sier Hansen.

Pål Vegard Eriksen. Paaskiviikko. Kuva Heidi Nilima Monsen

Paaskiviikko

Denne uken arrangeres Paaskiviikko. Tidligere har denne kvenfestivalen foregått i form av ulike arrangementer i de ulike kommunene i Nord-Troms.

Koronasituasjonen gjorde at arrangøren måtte tenke nytt, dermed ble årets festival digital. Dette betyr at publikum fra hele verden kan følge festivalen via Facebook.

Vi har snakket med arrangør Pål Vegard Eriksen ved Halti kvenkultursenter om årets Paaskiviikko.

 

Faste spalter

I tillegg blir det selvsagt musikk, vits på kvensk, konkurranse og kvenfakta ved Einar Niemi. Og Martin og John Kåre skal lære en superpraktisk hjemmelekse! Denne gangen får de lære de kvenske månedene: «Januaarikuu, fepruaarikuu, marsikuu, aprillikuu, maikuu, juunikuu, juulikuu, aukustikuu, septemperikuu, oktooperikuu, novemperikuu, desemperikuu»

Og i konkurranse spør vi også denne uken «Hva heter han fra Halti kvenkultursenter som også styrer med Paaskiviikko?» Send svar på sms til 2399, merk AP_RA. Premien er den fantastiske Ruijan Kaiku-koppen.

 

Slik hører du oss
Ruijan Radio sendes på Radio Altas sendeflate (FM 106,9 i Altaområdet, DAB+ og nettradio lyd.radioalta.no) torsdager klokken 11, med reprise fredag til samme tid. I tillegg kan du når som helst laste ned sendinga som podcast på for eksempel Spotify og Itunes.

Vi tar gjerne i mot ønskelåter og forslag til innhold. Ta kontakt med oss via sosiale medier eller epost heidi@ruijan-kaiku.no