Henrik Madsen har vært litt overalt i sommer, og er nå på vei til å besøke kjæresten i Sverige. (Foto: Paula Lorentzen)

 

Når Henrik Madsen kommer hjem fra sommerferien, håper han å få i gang et mer aktivt lokallag.

 

Tale Igeland Eilertsen
tale@ruijan-kaiku.no

 

Når vi ringer Henrik Madsen for å høre hva han driver på med nå i disse sommertider, så kan han fortelle oss at han sitter på toget gjennom Sverige for å besøke sin kjæreste som har sommerjobb der. Dette blir sommerferien hans i år, for fram til nå så har han jobbet på.

Sommerleir og patruljering 

– I går så var jeg på Rød Ungdom sin sommerleir hvor jeg holdt foredrag om nasjonale minoriteter, forteller Madsen.

Han var leid inn av Rød Ungdom som foredragsholder på vegne av Kvenungdommen. Alderen og bakgrunnen til deltakerne varierte, og det samme gjorde kunnskapen deres om kvener.

– Det var veldig mange som var interesserte i temaet, og det var noe veldig nytt for flere av dem.

Før han reiste til sommerleiren har han jobbet som en del av LOs sommerpatrulje på Vestlandet. Sommerpatruljen reiser rundt om i hele landet for å passe på unges rettigheter i arbeidslivet.

– Vi har vært på mange småsteder, jeg kan ikke huske navnet på alle stedene. Men vi har reist rundt å snakket med sommervikarer for å passe på at de kjenner sine rettigheter.

Kvenungdommen og lokallag

Før denne jobbe igjen så var han Kvenungdommens styresamling i Tromsø hvor det ble lagt planer for året framover.

Madsen forteller at han ikke har noen faste planer for hva han skal finne på når han kommer hjem fra ferien sin i Sverige, men at han håper å få satt i gang mer aktivitet i lokallaget i Bergen.

– Jeg håper å få til et årsmøte, i hvert fall så vi får på plass et mer fast styre og ikke bare et interimstyre.

Videre forteller Madsen at han håper på flere aktiviteter, kanskje de skal få holdt noen stands i Bergen og invitere til åpne møter. Ønsket er at flere skal lære om kvener, og at de blir mer synliggjort i Bergen og omegn.

– Det blir dessverre ikke noen festivaler på meg denne sommeren, men kanskje jeg finner noe til høsten, sier Madsen til slutt.