«Kvensk vår» er årets tema. Her vanker det ære og berømmelse og pengepremier. Arrangøren melder at de er på utkikk etter flere gode bidrag. (Illustrasjon: Wilfred Hildonen)

 

Bli deltaker du også: Sistefristen snart bare halvannen måned unna for kvensk skrivekonkurranse.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Etter stor deltakelse og mange innsendte bidrag av høy kvalitet i 2021, er NKF-Ruijan Kvääniliitto, Kvensk Institutt, Ruija Forlag og Ruijan Kaiku på utkikk etter flere skribenter til sin kvenske skrivekonkurranse for 2022/2023.

Kvensk vår

Det var på den kvenske språkdagen 26. april i år at invitasjonen igjen ble bekjentgjort, en fin reprise på en suksess fra året før, hvor arrangøren igjen frister pengepremier, heder og ære og kanskje også forevigelse i bokutgivelse. Det betinger likevel nok innsendte bidrag, lyder oppfordringen.

Tema er «kvensk vår», der vi minner om hva styreleder Erlend Skjetne i Ruija Forlag sa. Nemlig at bidragene skal være kortprosa.

Skape engasjement

– Det vil si novelle, essay eller dikt. Tekstene kan skrives på kvensk, norsk eller på meänkieli, har Skjetne opplyst. Før han også nyttet høvet til å minne om at bidragene ikke må ha vært offentliggjort tidligere.

– Som så mange andre ønsker vi å skape engasjement rundt det kvenske. For oss som forlag er det skrevne ord selvfølgelig ekstra viktig, og vi tror mange der ute sitter med gode historier som bør løftes fram i lyset. Det er grunnen til at vi igjen lanserer kvensk skrivekonkurranse, sier styrelederen.

Flere er lov

Vi minner om at det vanker pengepremier for de tre beste bidragene. Vinneren får 15 000 kroner, andreplassen får 10 000, og tredjepremien får kroner 5000. En justering er det likevel i forhold til fjorårets skrivekonkurranse: En av premiene tildeles det beste bidraget skrevet på kvensk eller meänkieli.

Vi tar med at det er full anledning til å bidra med flere tekster. Så litt praktisk informasjon:

Bidrag sendes elektronisk til arne@ruijan-kaiku.no. Husk å oppgi navn og adresse på den som har skrevet bidraget. Det er viktig at navn og adresse oppgis i eposten som følger bidraget, og ikke i selve bidraget. Årsaken er at tekstene skal sendes videre til juryen i anonymisert tilstand, da er det best at forfatterens navn ikke står i selve diktet, novellen, essayet, kortprosaen.

Fristen er 15. januar 2023. Etterpå blir bidragene vurdert av en jury oppnevnt av arrangørene.